mai 2014




in primul rând, indiferent de cum sau modul în care acestea sunt ambiţioase pe scară largă, Mel Casa Fascinat de idei. El nu se teme să-l arate, şi nu se tem să-şi petreacă ceva timp de calitate explorarea Aceste concepte. Acesta nu este un om pentru care “prunci, ţâţe şi sânge” sunt capse de filme online de gen, (şi atunci când aveţi un soţ frumos, talentat şi inteligent ca jucător Lui repertoriul frecvente, Melanie Donahoo, le-ar dracu ‘sigur ca mai bine nu fi) Pentru Mel., este întotdeauna despre punerea carne pe oasele piciorului din poveste, înainte de ripping-l de pe corpurile de distributie lui.
Şi aici este locul unde cea mai mare concentraţie mică distanţă se află’S, alongwith sale “calcaiul lui Achile.” Acesta este un corn al abundentei, o smorgasbord viscerală şi vizuale de idei … Un film care nu numai Merit, dar apariţiile repeta cere, probabil, înainte de a putea lua de fapt toate inch. Care parte a piciorului mai au planul de sari, insa pentru o medie fanboy Pentru cine înălţime de fericire cinematice intelectuală este uitam GRUPULUI masacru somn pentru cîta oară, distanta parcursa este echivalentul de a cere cineva a carui autor este favorit RL Stine, pentru a descrie pe scurt bucuriile de lectură Marcel Proust.




The queen online este un film inspirat din fapte reale, bazat pe evenimentele ce au avut loc odata cu tragicul accident al printesei Diana supranumita ‘People’s Princess’, ce a dus la moartea acesteia. Accidentul a avut loc in Paris, iar actiunile Casei Regale ce au urmat acestei tragedii au fost dur interpretate de presa si de catre locuitorii Marii Britanii.

Cu ani în urmă Imogene (Kristen Wiig) promitea să devină o scriitoare de succes, dar o criză existenţială o îndepărtează de acest ţel. După ce iubitul o părăseşte, Imogene îşi înscenează sinuciderea pentru a-i atrage atenţia, dar rezultatul este cumpit: doctorii o pun în grija mamei ei înstrăinate şi dependente de jocuri de noroc Zelda (Annette Bening), iar Imogene ajunge să locuiască alături de aceasta, noul ei iubit (Matt Dillon) şi un chiriaş foarte simpatic (Darren Criss). O vor ajuta ei să se repună pe picioare?



1942, frontierele vestice ale URSS. Regiunea este sub ocupație germană. Un muncitor inocent de la căile ferate este amenințat cu execuția de partizani locali, după ce e acuzat de sabotaj de către inamic și apoi eliberat inexplicabil.
O pădure. Doi luptători în rezistență. Un om este acuzat pe nedrept de colaborare cu inamicul și dus în pădure pentru a fi executat. Cum să faci o alegere morală în circumstanțe în care morala nu mai există? În timpul celui de-al doilea război mondial, nimeni nu este inocent. În ceață este o dramă de război inspirată de cartea lui Vasile Bikov, un scriitor bielorus care a trăit experiența războiului la doar 18 ani. După rolul de polițist brutal din „My Joy”, Vlad Ivanov revine într-un alt rol negativ memorabil, cel al unui căpitan nazist pus să decidă asupra vieților prizonierilor săi. Filmul, regizat de Sergei Loznitsa cu ajutorul directorului de imagine Oleg Mutu (“Moartea domnului Lăzărescu”, “4 luni, 3 săptămâni și două zile”), a avut premiera mondială în 2012 la Cannes – cel mai important festival de film de autor din lume –, unde a fost considerat cel mai bun film de către critici, fiind distins cu premiul FIPRESCI. Într-un articol numit „Fenomenul Loznitsa”, publicația „Le Monde” nota că „«În ceață» este o splendoare de film, încărcat de frumusețe și inteligență”. „Filmele sale evocă sentimentul care i-a bulversat dintotdeauna pe cinefili, în prestigioasa școală de cinema sovietică, astăzi într-o formă nu prea bună: umanismul vibrant pus în serviciul unui lirism saturat de melancolie”. Dovadă și faptul că filmul a obținut Marele Premiu al Festivalului Internațional Andrei Tarkovski.


Sequel-ul filmului BearCity, apărut în 2010, continuă aventurile celor 3 cupluri de homosexuali din primul film.
Roger îi propune lui Tyler să-și legalizeze relația la New York. Deși la început nu e sigur că e pregătit să se căsătorească, în final acceptă, astfel că cei doi, împreună cu prietenii lor, plecă la New York. Acolo, Fred și Brent se implică în realizarea unui documentar despre homosexuali, iar Carlos și Michael își petrec mai mult timp discutând afaceri la telefon decât distrându-se. Însă la evenimentul principal pentru care s-au adunat toți, căsătoria, cei care au venit să fie alături de fericitul cuplu au parte de câteva surprize.


Dumitru Costa, un tânăr procuror, primeşte primul său caz: moartea suspectă a unui miner din Valea Jiului. Accident sau crimă? Costa este ajutat de Alina, o ingineră. Se îndrăgostesc.
Între timp, alţi doi mineri sunt ucişi într-o galerie de mult închisă. Investigaţia lui Costa deranjează autorităţile locale... Pe măsură ce adevărul iese la iveală, Costa îşi dă seama că absolut nimeni nu vrea să-l ştie...



Exista cineva care ar cheltui sume fabuloase pentru a intra in posesia unei statui din tezaur. Doua personaje misterioase angajeaza fiecare cate un comando format din cei mai abili si mai duri mercenari pentru a sustrage statuia care are ascuns in interior un legendar inel cu puteri miraculoase. Statuia este furata din Muzeu dar, printr-un bizar concurs de imprejurari ajunge in posesia a patru adolescenti simpatici: Miki, Alex, Godzi si Zetu. Cei patru intra intr-o cursa in care visele cele mai nebunesti incep sa prinda viata dar se sting a doua zi ajungand impotriva vointei lor pe litoral cu o masina furata…



Acest film bazat pe fapte reale prezinta povestea lui James Burns si incepe cu perioada cand acesta, membru al unei bandei, este condamnat si se afla in inchisoare pentru vânzarea de arme, posesie de droguri și posesie ilegală a unor arme de foc. Filmul ne trimite si in perioada cand acesta era doar un copil problema pe care mama lui nu reusea sa-l inscrie la o scoala, cat si in momentul in care viata lui ia o intorsatura nebanuita dupa ce un criminal condamnat devine mentorul sau.


Drama biografică "The Iron Lady" relatează prin intermediul flash-back-urilor, din perspectiva unei Margaret Thatcher îmbătrânite, fragile şi cu o stare de sănătate precară, urcuşurile şi coborâşurile din cariera politică a acestei femei de excepţie, concentrându-se pe controversatele acţiuni pe care le-a întreprins aceasta în cele 17 zile ce au precedat izbucnirea conflictului armat din Insulele Falkland în anul 1982.

În anul 1974, în pofida sfaturilor înţelepte ale soţului ei Denis, care îi reproşează că pune profesia şi ambiţiile personale mai presus de familia reprezentată de el şi de cei doi copii ai lor pe nume Carol şi Mark, Margaret Thatcher îşi propune să se impună pe scena politică dominată de bărbaţi şi să îl învingă pe Edward Heath în lupta pentru preluarea conducerii Partidului Conservator, ceea ce se şi întâmplă un an mai târziu.

Ascensiunea Doamnei de Fier este încununată în anul 1979 de numirea în funcţia de Prim-Ministru al Marii Britanii, devenind prima femeie din istoria ţării care a ocupat o astfel de demnitate publică şi care, în intervalul mai 1979 - noiembrie 1990, a câştigat trei mandate consecutive, trecând peste barierele de sex şi clasă socială.



Anul 1977, o dimineaţă de Septembrie, la Ankara. Yilmaz, grăbindu-se să ajungă cu Neriman, soţia sa gravidă, la spital, este implicat într-un accident, izbind maşina lui Omer. Acest accident face ca soţia lui Omer, Inci, gravidă şi ea, aflată pe bancheta din spate în momentul accidentului, să intre într-un travaliu înainte de termen. Ambele familii ajung astfel la spital unde, copiii se nasc în aceeaşi zi. Aici, ei se văd reciproc, pentru prima dată …
Acest accident este punctul de plecare pentru mai multe coincidenţe care îi aduc pe Ozgur şi Deniz, cei doi copii, împreună. Ei se întâlnesc întâmplător, în Ankara, de mai multe ori în timpul copilăriei. Fiecare întâlnire va avea drept efect schimbări drastice în viaţa lor. Experimentează astfel prima iubire şi prima dezamăgire în dragoste. Dar dincolo de acest lucru, fiecare întalnire produce o schimbare în cursul vieţii fiecăruia. Nu numai a lor, ci şi a familiilor lor. Sunt uneori dezastre, uneori miracole. Cu toate acestea, ei nu pot fi niciodată împreună. Orice îi aduce împreună, reuşeşte să construiască cumva şi un zid transparent între ei. Asta până când se întâlnesc întâmplător, din nou, 25 de ani mai târziu, în Istanbul.





 PARTEA 1 


 
PARTEA 2



 După ce soția lui a murit arsă într-un accident de mașină, dr. Robert Ledgard, un chirurg plastician eminent, a devenit interesat să creeze o nouă piele care ar fi putut să o salveze. După 12 ani de cercetări, reușeste să cultive o piele care este un adevărat scut protector împotriva oricărui asalt. Pe lângă anii de studiu și experimente, Robert mai avea nevoie de 3 lucruri: lipsa de scrupule, un complice și un cobai uman. Marilla, femeia care l-a îngrijit din ziua în care s-a născut a devenit cea mai fidelă complice, iar pe post de cobai a găsit o tânără care nu avea nici cea mai mică idee că în subsolul casei în care locuia doctorul ascunde o sală de operații. Filmul este bazat pe romanul Tarantula, scris de Thierri Jonquet.



este povestea adevărată a lui “Flying Sikh” – alergător, campion mondial și olimpic pe numele adevărat Milkha Singh – care a depășit emoțional masacrul familiei sale, din războiul civil India-Pakistan, neavând la un moment dat nici adăpost, devenind unul dintre sportivii cei mai reprezentativi din India.



In ajunul revolutiei din 1989, in Romania sosesc doi spioni americani. Misiunea lor presupune multiple tinte – sa ia de la un general foarte influent si cu o pozitie inalta in stat o geanta plina cu bijuterii, sa afle care sunt oamenii trimisi pe teritoriul SUA, precum si sa sprijine revolutia insasi. Bijuteriile ii apartin nevestei dictatorului Ceausescu, fiind daruite familiei de catre conducatorul Iranului. Spionii intra in conflict cu autoritatile romane, dar si cu teroristii care fusesera special antrenati sa il apere pe dictator



Distrus in urma unei despartiri de prietena lui, Carter Webb paraseste L.A-ul pentru a locui cu ciudata lui bunica intr-un cartier marginas al orasului Detroit, peste drum de familia Harwicke. In timp ce se lupta cu propriile probleme, Carter este fascinat de femeile din familia Harwicke. Toate acestea se indragostesc de el intr-un fel sau altul si-l ajuta pe Carter sa redevina barbatul de odinioara.



Radu realizează în noaptea de Revelion că nu e mulțumit cu viața lui și decide să se despartă de prietena sa. Va porni într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureștene în căutarea fostei iubite. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să își petreacă toată viața?



Intr-o zi de vara, la periferia Bucurestiului, Norica, o tanara chelnerita il intalneste pe Mitu. Rad, beau…dar urmatoarea zi Mitu nu-si mai aminteste nimic. Ce s-a intamplat intre ei? Mitu se indragosteste de Norica dar Norica trebuie sa se casatoreasca cu Gili, patronul si amantul ei. Mitu pleaca in armata iar pasiunea sa pentru Norica il impinge la acte extreme, de neconceput pentru societatea in care traieste.





Dezamagit de faptul ca cel mai bun prieten al sau – cerbul Elliot – prefera sa isi petreaca timpul liber in compania sotiei si a celor trei copii decat sa porneasca intr-o excursie cu amicii lui de sex masculin, ursul Boog decide sa plece singur in aceasta aventura si este irezistibil atras de mirajul unui circ ambulant rusesc. Intrucat naivul Boog isi doreste sa experimenteze viata de circ, se lasa ademenit de catre un urs grizzly lenes si cu blana zburlita pe nume Doug sa faca schimb de locuri, fara sa stie ca vicleanul urs de circ are intentia de a evada si de a duce un trai lejer in padure, terorizandu-le pe celelalte animale salbatice cu care Boog este prieten.

Filmul este povestea vietii si a muncii celebrului regizor Edward D.Wood Jr., cunoscut ca cel mai slab regizor al tuturor timpurilor. Actiunea se concentreaza in jurul anilor 1950, cand el a realizat filmele ‘Glen or Glenda’, ‘Bride of the Monster’si ‘Plan 9 From Outer Space’ si ne arata aspecte din viata sa de travestit si ne dezvaluie prietenia cu actorul candva foarte apreciat, dar acum aflat intr-un mare con de umbra profesional, Bela Lugosi



Carol I este un film documentar romanesc in regia lui Sergiu Nicolaescu. Filmul prezinta povestea Regelui Carol I cel care a intemeiat Romania moderna. El traieste acum la Palatul din Peles deoarece doreste sa stea mai retras impreuna cu sotia sa, regina Elisabeta, odata cu implinirea varstei de 75 de ani. Actiunea filmului se petrece in vara anului 1914. Carol I este indrumat de onoare sa intre in razboi cu Germania si Austro-Ungaria chiar daca toata tara cere ca Romania sa ramana neutra. Carol I va incerca sa convinga poporul ca este bine sa intre in razboi alaturi de Puterile Centrale.







PARTEA1



PARTEA 2



Adaptare a romanului Mizerabilii de Victor Hugo, filmul e o poveste despre onoare, dragoste și obsesie, care se desfășoara în Franța, pe fundalul dramatic al secolului XIX-lea. Jean Valjean este condamnat la ani grei de ocna pentru furtul unei bucăti de pâine și, când reușește să evadeze, e nevoit să se ascundă de necruțătorul inspector Javert. Totuși, în ciuda suferințelor îndurate pe nedrept, Jean Valjean nu se lasă copleșit de ură și are tăria de a deveni un om cu adevărat bun.



PARTEA 1 

PARTEA 2 




Regizor:

Scenaristi:



Actiunea filmului se concentreaza asupra marturiei adevarate,a lui Alexander Pearce un condamnat care spune el ajunsese acolo pentru sase perechi de pantofi.Acesta impreuna cu alti sapte incearca sa evadeze,avand initial un plan simplu de a fura o barca cu care sa poata ajunge in portul Macquarie,dar planul lor este dat peste cap de aparitia a doi soldati.Neavand scapare se aventureaza in inima insulei,mergand spre est dar,in cateva zile de mers raman fara hrana,lucru care incepe sa-i macine fizic. Intrucat nu se gasea nimic nici de vanat...asa cum spusese unul dintre ei "o sa vanam naluci" ,cativa ajung la o decizie sumbra si cutremuratoare,de a ucide si manca unul dintre ei,lucru pe care si il fac,ceea ce duce la plecare a doi dintre ei inapoi,cu toate ca stiau ca vor muri de foame.Ceilalti continua drumul unei suferinte crunte si pentru a supravietui,se foloseste aceeasi regula,unul dintre ei trebuie sa moara,pentru a fi mancat de ceilalti si in final vom asista la un adevarat razboi psihologic...pentru viata si libertate dar cu un pret greu de platit.





Regia: Mihai GHEORGHE
Distributia: Crina Radu, Monica Ghiuta, Oana Szanto, Fabiola Petri
Categoria:  Scurtmetraj
Anul: 2012

Descriere: Lumea în care trăieşte Alina, o fetiţă de 12 ani, devine cu totul alta, faţă de ceea ce crede. Dacă până acum refugiul ei era la bunici, acum trebuie să îl regăsească.



 Dragoş Bucur revine în rolul lui Călin Boboc din celebrul serial poliţist Băieţi Buni! Proaspăt promovat în funcţia de inspector-şef, Călin reia lupta împotriva mafiei alături de Bogdan, Dobrescu, Lori, Maria şi procurorul Iacob. Ţinta: periculosul clan al fraţilor Javela, format din Sandu, actualul cap al grupării, Nicu, fostul lider şi Paris, un gangster mărunt.
În urma unei riscante operaţiuni sub acoperire, poliţiştii de la Crimă Organizată reuşesc să-l captureze pe Sandu. Atunci când Paris acceptă să depună mărturie împotriva liderului mafiot, cazul pare aproape finalizat.
Însă în momentul în care Lori, colega şi fosta iubită a lui Călin, este răpită şi ameninţată cu moartea, lupta devine o cursă contra cronometru. În numai 5 ore, poliţiştii trebuie să o salveze pe Lori şi să ducă şi ancheta la bun sfârşit!



    In timp ce Boboc si Lori sunt in Spania pentru a il escorta pe Corsicanu - un temut traficant de carne vie ce urmeaza a fi extradat - Bogdan, Maria si Dobrescu se confrunta cu un criminal in serie psihopat, care isi arde victimele de vii.

    De la distanta, Boboc incearca sa-i ajute in ancheta. Corsicanu insa deturneaza cu ajutorul unei complice avionul care se indrepta spre Romania, tinandu-i prizonieri pe Boboc si pe Lori. Intre timp, ucigasul face alte victime. Echipa din Bucuresti descopera o legatura intre crime si un accident care a avut loc cu mult timp in urma, insa nu pot pune cap la cap informatiile.


    Regia
    Gheorghe Naghi
    Cu Carmen Maria Strujac, Ştefan Mihăilescu-Brăila
    Gen film
    Acţiune

    O agenţie de spionaj caută să o răpească pe Alina, fiica inginerului român Mureşan, pentru a-l face pe tată acesteia să divulge secrete importante. Aflate într-o excursie, soţia şi fiica lui Mureşan cunosc un turist tânăr care le însoţeşte până la un punct meteo unde sunt găzduiţi de Matei, un băieţel foarte ager, deprins cu asprimea muntelui.



    Regia Jesús del Cerro
    Cu Ştefan Bănică Jr., Bogdan IancU
    Horaţiu, un puşti de 8 ani care încă mai crede în Moş Crăciun primeşte, drept cadou de sărbători, o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi normală de Crăciun se transformă, însă, într-o veritabilă aventură, în momentul în care copilul se pierde de mama sa. El îl întâlneşte pe Ion, un pungaş deghizat în Moş Crăciun, aflat în mijlocul unei operaţiuni cât se poate de ilegale. 



    Regia Iura Luncaşu
    Cu Andi Vasluianu, Diana Dumitrescu, Antoaneta Zaharia, Damian Marius
    Doi tipi simpatici din Bucureşti duc o viaţă cât se poate de neobişnuită… Dani e part-time furnizor de servicii IT şi part-time gigolo, iar Toni e full-time hacker iscusit, care îşi înşeală partenerul de viaţă – computerul – cu o tipă cunoscută pe Internet,  Oana.

    Dana şi Oana, ucenice cofetare şi colege de apartament, sunt cum nu se poate mai diferite. Dana, tipa senzuală, suceşte capetele bărbaţilor oriunde apare, pe când Oana iubeşte foarte mult prăjiturile, de unde şi formele mai rotunjoare. Şi cum era de aşteptat, când discuţiile lungi pe chat nu pot rămâne veşnic virtuale, Toni şi Oana îşi dau întâlnire faţă-n faţă.

    Dar există o problemă majoră: Toni nu seamană deloc cu poza de profil, iar Dani ajunge la întâlnire în locul lui. Dar oare la întâlnire se prezintă chiar Oana? Sau fiecare dintre cei patru… minte frumos? 



    Regia Jesús del Cerro
    Cu Catalina Grama, Constantin Dita, Adina Galupa
    "S-a furat Mireasa" este o comedie savuroasă în care Nina (Jojo), o şomeră fostă Miss Bârlad, sătulă de sărăcie şi de viaţa mai puţin palpitantă oferită de soţul ei, poliţistul Cornel (Costi Diţă), se hotărăşte s-o "fure" pe Marinela (Adina Galupa), mireasa unei nunţi de interlopi şi să ceară de la aceştia o răscumpărare care speră ea să îi poată asigura un trai mult mai bun. Spre surpriza tuturor, mireasa răpită refuză cu încăpăţânare să se întoarcă la familia ei şi la proaspătul soţ, Jan (Sergiu Costache), un tip grosolan şi ignorant, cu care a fost forţată să se mărite de către tatăl ei. 



    Regia Cătălin Mitulescu
    Cu Ada Condeescu, George Piştereanu
    Luca este un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Dar când o întâlneşte pe frumoasa şi exuberanta Veli, Luca se îndrăgosteşte... E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât. 



    Rămâi cu mine urmăreşte relaţiile complexe dintre oameni şi încercările lor de a se cunoaşte pe sine şi pe cei din jur. Într-un oraş dinamic şi plin de culoare, opt tineri singuri caută dragostea, prietenia şi, mai mult, se caută pe sine.

    Laura este o femeie căsătorită, care nu vrea să vadă problemele din relaţia sa şi este în căutarea unui mod în care să se simtă iubită. Adrian, soţul ei, caută mereu în altă parte ceea ce ea nu pare să îi poată oferi şi intră într-o relaţie cu o femeie misterioasă cu care se întâlneşte pe întuneric, în camere de hotel. Momentul în care o necunoscută intră în viaţa lui îi influenţează viaţa pentru totdeauna.

    Eva, fosta amantă a lui Adrian, care şi-a căutat tatăl toată viaţa şi are o relaţie extrem de tensionată cu mama ei, Silvia, se îndrăgosteşte de David, un bărbat pe care l-a căutat întreaga viaţă. Dar, între timp, Iasmina, o femeie pe cât de interesantă, pe atât de hotărâtă, reuşeşte să îl "prindă" pe David înaintea Evei şi vrea să-l păstreze cu orice preţ.

    Mona este prietena Laurei. Este o contabilă timidă şi deloc atrăgătoare, dar cu o inimă mare, aflată în permanentă căutare a unor relaţii imposibile cu bărbaţi întâlniţi on-line. Viaţa ei se complică atunci când începe o poveste cu un bărbat despre care nu ştie mai nimic. Fanteziile ei o ţin atât de ocupată încât nu-l observă pe Virgil, managerul de marketing de la clinica unde lucrează, un bărbat timid care este foarte îndrăgostit de ea şi care îi stă mereu alături.

    În Ramâi cu mine regăsim oamenii aşa cum sunt ei de fapt, cu pasiunile, iluziile, temerile, singurătatea, nesiguranţa şi visurile lor.



    Inspirat din piesa lui Lucian Blaga "Mesterul Manole" scrisa in 1927 si din balada cu acelasi titlu, film despre spiritualitatea neamului nostru si jertfele care sint aduse pentru dainuirea credintei. Este un film de natura lirica si de meditatie filozofica.



      CuIleana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Silviu Stănculescu
        dupa romanul  "Omul de la capatul firului" de
        Rodica Ojog-Brasoveanu
        Filmul este o spectaculoasă investigaţie poliţistă, în centrul căreia se află maiorul Minerva Tutovan (Ileana Stana Ionescu), minte rece şi suflet cald, anchetator aprig, cu limba ascuţită când e vorba de ticăloşii, şi ţepi rotunjiţi când e vorba de fostul ei elev şi colaborator (Sebastian Papaiani). Eva Sârbu - 1981 (Cinema)




        Regia Cristian Mungiu
        Cu Tania Popa, Alexandru Papadopol, Coca Bloos, Dorel Vişan

        Occident este o comedie depre noi, despre ce ni se intampla, o privire ironic-amara asupra situatiilor uneori hazlii, alteori ridicole si de cele mai multe ori fara solutie in care ne arunca viata in Romania de azi. In aceeasi masura, Occident e si o poveste despre intamplare, despre coincidente, despre surprize si despre timp.
        Occident impleteste trei istorii diferite care se petrec in aceeasi saptamana, cu personaje ale caror trasee in viata se intretaie, se suprapun si se conditioneaza, cel mai adesea mai presus de vointa lor. Personajele care sunt principale intr-una dintre povestiri devin secundare in celelalte. Anumite secvente se reiau de-a lungul filmului si aduc de fiecare data alte amanunte care pun intr-o lumina diferita intamplarile pe care le-am vazut.
        Nu exista un singur final echivoc, prima povestire se opreste in fiecare dintre cele trei parti ale filmului intr-un alt moment ce sugereaza solutii radical diferite pentru personaje.







            Regia Marius Th. Barna
            Cu Imola Kezdi, Ovidiu Niculescu, Gheorghe Dinică O poveste de dragoste pe un fundal de adversitate etnica, o poveste cu personaje putine, dificil de filmat, cu o distributie decisiva pentru care am calatorit de mai multe ori pe ruta: Cluj, Oradea, Tg. Mures, astfel descoperind-o pe Imola Kezdi, o poveste care trebuia sa fie filmata vara si natural ca aceasta s-a intimplat sa fie iarna, care mi-a oferit posibilitatea de a lucra cu “marele si notabilul” Gheorghe Dinica, un film realizat in conditii pure-adevarate-tipic de fruste de Europa de Est… Dificultatea primordiala era de a face o poveste credibila si de a tine balanta unui conflict in care fiecare tabara (in cazul nostru, romana sau maghiara) isi cerea partea. Imi placea povestea, mai ales pentru ca opera cu individualitati, in travaliul regizoral am putut s-o dezvolt, iar aceasta problematica de conflict etnic, in care energiile negative se dezvolta exponential, obturind rationalitatea, nu imi era straina





              Regia Jesús del Cerro
                Cu Stela Popescu, Valentin Teodosiu, Madalina Anea
                    Scenariul lui Collin Blair, după o idee a lui Bogdan Mirică, spune povestea bătrânei Matilda (Stela Popescu), nevoită să țină piept unui afacerist feroce, un rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe mansarda ei. Tănase (Valentin Teodosiu), un individ fără scurpule și constiință, și-a construit întreaga avere înșelând persoanele în vârstă și luându-le apoi casele. Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase recurge la cele mai josnice metode de evacuare, totuși simpatica doamnă nu numai că e foarte hotărâtă, dar e și foarte creativă în felul în care își apără proprietatea. De partea ei se afla o tânără plină de surprize (Mădălina Anea), vechi prieteni, mulți colegi și o doză foarte mare de noroc.

                    1.Sinucide-mă! realizat de Jamil Hendi, Durată: 37:38 minute

                      1. Dar eu, ce fac aici? realizat de Cătălin Palavescu, Durată: 12:26 minute

                      1. Oglinda realizat de Dan Iordache, Durată: 08:25 minute

                      1. Superman, spiderman sau batman realizat de Tudor Giurgi, Durată: 11:26 minute

                      1. Zmeul, 2010, Durată: 14:54 minute

                      1. Rahela, Durată: 8:07 minute

                      1. Soarele greu al amiezii, regia Mihai Gheorghe, Durată: 5:36 minute

                      1. Intelegere reciproca, realizat de Dumitru Adrian Faustin, Durată: 12:56 minute

                      1. Nebunia, Durată: 20:18 minute

                      1. Luat pe nepregatite, Servicii Foto/Video-Design Cristina Nicu, Durată: 5:02 minute

                      1. Dragoste de adolescent, de Adi Prala, Durată: 42:15 minute

                      1. Două zile pe Bricul Mircea, de Octavian Brânzei, Durată: 15:01 minute

                      1. Mărăşti, o promisiune onorată, de Octavian Brânzei, Durată: 13:52 minute

                      1. Vreme trece, vreme vine, de Octavian Brânzei, Durată: 19:16 minute

                      1. O şcoală a vieţii, de Octavian Brânzei, Durată: 32:16 minute

                      1. Lectia de condus, scurt metraj UNATC, regie: David Voicu, Durată: 9:58 minute

                      1. Ce ai? (2011, UNATC), Director: Matei Lucaci, Durată: 15:52 minute

                      1. Regal (2010, UNATC), Director: Matei Lucaci, Durată: 15:24 minute

                      1. Jobul (2013), realizat de Marius Soroceanu, Durată: 10:56 minute

                      1. C 137, de Adi Gliga, Durată: 21:10 minute

                      1. Ucideti Adevarul, de Adi Gliga, Durată: 20:14 minute.

                      1. Cearta si Iertarea, de Adi Gliga, Durată: 15:36 minute.

                      1. Lanturi, de Adi Gliga, Durată: 18:33 minute.

                      1. Teza pe doua randuri, UNATC 2010, de Ion Arama, Durată: 12:06 minute.

                      1. Un fapt mic, Alex Stacanov, Durată: 2:46 minute

                      1. Amatorul, Rova Film, Durată: 20:25 minute

                      1. Decizia, Ilie Giurgiu si Sergiu Timar, Durată: 16:14 minute

                      1. Derby, 2010, Papillon Film, Durată: 14:34 minute

                      1. Bună!… (scurt-metraj realizat de Ioana Grigore și Eduard Ionuț Militaru), Durată: 4:19 minute

                      1. Despartire, de Bogdan Dumitrescu, Durată: 10:36 minute

                      1. O singura zi, Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, Clasa profesor Ioan Carmazan, Durată: 11:36 minute

                      1. Banii sau viata, Confaya, Durată: 4:57 minute

                      1. Pe aripile vinului, de Corneliu Proumboiu, Durată: 8:16 minute

                      1. O zi buna de plaja, Castigator al premiului Ursul de Aur pentru cel mai bun scurt-metraj din competitie, la Festivalul de la Berlin, din 2008.Bogdan Mustata Catalin Mitulescu, Durată: 9:20 minute

                      1. (PLICTIS) si INSPIRATIE, Insomnia Film Production si Moldova Film, Durată: 10:46 minute

                      1. Fantana, regia Alexandru Mihai Sarbu, Durată: 13:39 minute

                      1. Strigat mut, scenariu, regie, montaj – Octavian Repede, Durată: 7:12 minute

                      1. Lectia de box, Regia Alexandru Mavrodineanu, Durată: 10:41 minute

                      1. Aproape, Regie: Țurcan Dumitru DIAGA, Durată: 8:00 minute

                      1. Ineptii, in regia lui Tudor Diaconu, in cadrul taberei de creatie Concept ART 2011, filmul a castigat locul II la Festivalul de Film Studentesc “FILMSTUD 2011″, Durată: 17:09 minute

                      1. Maini de papușar, Realizatori: Ioana Grigore & Eduard Militaru, Durată: 7:25 minute

                      1. GAMER! de Vlad Gherman, Durată: 9:31 minute

                      1. CHECK IN, de Simona Vîjan, Durată: 14:00 minute

                      1. MAJORATUL de Alexandra Cârlig, Durată: 8:00 minute

                      1. TREISPREZECE de Oana Sandu, Durată: 11:49 minute

                      1. Bicicleta, Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, anul I, atelier Mircea Chistruga, Durată: 5:49 minute

                      1. Pestisorul de aur, regia: Ispas Alexandru Aurelian, asist. regie: Iulia Enculescu, Durată: 9:49 minute

                      1. Visul lui Adam, de Ispas Alexandru Aurelian, Durată: 7:17 minute

                      1. Tulburarea apelor, de Ispas Alexandru Aurelian, Durată: 9:53 minute

                      1. Evadam, de Ispas Alexandru Aurelian, Durată: 5:56 minute

                      1. Dacă aveți un minut… foarte bine! de Ivo Baru, Durată: 9 minute

                      1. Strigat mut, productie Tudor Porumb, Durată: 7:12 minute

                      1. Trenul foamei, director productie Bogdan Craciun, Durată: 25 minute

                      1. Tradatorul, regie Oliver Petrica, Durată: 14:55 minute

                      1. Nu ati vazut-o pe Amalia? – ManyFest 2010, Editia IV, Premiul I, Premiul I, varsta 14-18 ani, scurt metraj, 20-28 August, Timisora, Durată: 9:50 minute

                      1. UMBRE – Scurt metraj timisorean marca PTK, Imagine: Bogdan Patruica, Regie: Teofil Zevedeanu & Bogdan Patruica, Montaj: Teofil Zevedeanu, Durată: 13:17 minute.

                      1. Discoteca se amana! Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, clasa regie film, anul 4, conducator artistic Valeriu Gagiu, Durată: 4:19 minute

                      1. Incotro merge boierul, Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, Durată: 13:58 minute

                      1. Gluma, regia, imaginea si postprocesarea Nicoara Cosmin, Durată: 5:13 minute

                      1. Marea inghesuiala, de regia: Adonis Tanta, scenariu: Adonis Tanta, Durată: 30:12 minute

                      1. Karin si Martin, Facultatea de Teatru si Televiziune, Durată: 5:25 minute

                      1. Moartea groparului, Rolly Zsigmond, Durată: 6:19 minute

                      1. Ultimul sarut, de Vlad Tofan, Durată: 5:28 minute

                      1. Provincialele. Este facut pentru o materie de semestru, al unei facultati de Stiinte Politice, doar pentru o nota, avand un buget aproximativ zero. Atat filmarea, cat si montajul si regia sunt facute de o singura persoana, Dragos. Durată: 7:41 minute

                      1. Ileana, scurt-metraj cu Alina Teianu, Olimpia Olari si Tamara Pitei, Durată: 7:42 minute

                      1. Viata nu e verde, de Iovan Robert, Durată: 13:17 minute

                      1. Cand se stinge lumina, de Igor Cobileanski, Durată: 8:16 minute

                      1. Daca aveti un minut foarte bine, Durată: 9:08 minute

                      1. Linia fierbinte, de Paul Negoescu, Durată: 12:43 minute

                      1. Ziua lui Sorin, de Costin Teodorescu, Universitatea Hyperion Bucuresti, Durată: 12:07 minute

                      1. Mat, Batrane! regia Mariana Ciorcila, Durată: 10:32 minute

                      1. Premium, de Alex Ionescu, Durată: 16:53 minute

                      1. Victoria, Studioul de Teatru si Film, AO “Areopagus” or. Floreşti, Durată: 12:06 minute

                      1. Prieteni, de Filip Vlad, Durată: 8:20 minute

                      1. Angela. Acest scurtmetraj a fost realizat de către câțiva elevi de clasa a 10a din cadrul Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța, cu scopul de a participa la festivalul de scurtmetraj Filmmic ediția 2014. Durată: 9:00 minute

                      1. Caderea. Scurtmetraj prezentat in cadrul festivalului anual de film “FILMMIC” editia 2014. Profesor coodonator: Rodica Pauna. Regizor si scenarist: Alexandru Militaru. Durată: 8:02 minute

                      1. 3 lei, regie Ralf Marcu, Durată: 5:05 minute

                      1. Contractul vietii, de Dumitru Costinel Rusu si Lungu Andrei Cosmin, Durată: 4:22 minute

                      1. Orasul, de Rusu Dumitru Costinel, Durată: 7:12 minute

                      1. Sax, de Dumitru Costinel Rusu si Lungu Andrei Cosmin, Durată: 12:24 minute

                      1. Tangential. Scurtmetraj premiat la Festivalul Național de Scurtmetraje FILMMIC cu premiul pentru “cel mai bun scenariu”. Cameră: Pop Raul, Mora Sergiu. Regie și Montaj: Pop Raul. Scenariu: Feneșan Laura. Durată: 8:45 minute

                      1. Doar daca, de Daniel Stanciu. Durată: 13:12 minute

                      1. Intrusul, de Costin Teodorescu. Durată: 3:01 minute

                      1. Asta ramane in istorie, de Diana Gandila, Durată: 6:32 minute

                      1. Parcarea, o productie Def Beatz, Durată: 3:02 minute

                      1. Autorul: Necunoscut, regia Tudor Botezatu, Durată: 5:44 minute

                      1. Inchide usa! (UNATC), Durată: 9:46 minute

                      1. Acorduri, de Trascau Radu, Durată: 8:34 minute

                      1. La Rascruce, de Idita Sebastian, Durată: 7:58 minute

                      1. Povestea mea, de Idita Sebastian, Durată: 6:59 minute

                      1. ISO 1600, de Constantin Bazga, Durată: 8:31 minute

                      1. Absenteismul, de Lupu Gabriel, Durata: 5:58 minute

                      1. Nu, de Dragos Iuga, Durata: 7:19 minute

                      1. Putine clipe au mai ramas, de Daniel Pernesiu, Durata: 6:39 minute

                      1. Ultima suflare, de Daniel Mecu, Durata: 8:40 minute

                      1. Bus Stop, de Raluca Radulescu, Durata: 7:44 minute

                      1. Adolescenta in lumini si umbre, de Maria Grosu, Durata: 6:12 minute

                      1. Instructiuni de folosire a adolescentei, de Ipate Filipa, Durata: 7:07 minute

                      1. La munca, de Andrei Calinescu, Durata: 5:15 minute

                      1. O zi obisnuita, de Bogdan Bubu, Durata: 5:54 minute



                      Un scurt metraj care incearca sa ofere o perspectiva asupra inceperii vieti sexuale la varsta adolescentei, a metodelor de contraceptie si BTS ajutandu-i pe tinerii liceeni sa ia decizi informate, care sa nu le afecteze viitorul.


                        Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un ţăran la vreo 50 de ani, refuză să-ţi însoţească soţia Lucreţia la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, ca să nu plătească amendă.



                        Alex este un barbat alfat intr-o depresia avansata si vrea sa se sinucida. Insinctul de autoconservare il opreste sa o faca, asa ca isi angajeaza un asasin sa il " sinucida ".Toate bune si frumoase, doar ca, in scurt timp, Alex realizeaza ca nu isi mai poate controla viata si, mai ales, moartea.




                        Regia Alexandru Mavrodineanu
                        Victor este un om de afaceri din Bucuresti care nu mai suporta sa isi vada fiul venind acasa batut de colegii de scoala. Intr-o zi, Victor isi inscrie copilul la cursuri de box dar Vlad, care are numai 12 ani, nu e interesat sa lupte si refuza sa participe la antrenament. Pentru a-i da un exemplu, Victor se hotaraste sa intre in ring chiar el.



                        Alexandru Mihai Sarbu este un fost membru Drama Club (ATL), in prezent student in anul I la Regie Film In cadrul U.N.AT.C. Bucuresti.
                        In rolurile principale, coordonatorii Drama Club: actorii Mirela Nistor si Ovidiu Ivan





                        The Devil’s Double e o ficţiune despre grandomanie, despre despotism şi psihoza unui om care credea că totul i se cuvinte pentru că tatăl său conduce o țară. Filmul are substrat real, dar regizorul Lee Tamahori a optat pentru o poveste cu ritm de acţiune, umor şi mai puţină dramă. Din păcate faptele lui Udaf Hussein au fost atât de feroce încât o abordare mai dramatică, mai psihologică cred că ar fi fost mai potrivită. Cu toate acestea, The Devil’s Double e o producţie excelentă cu un Dominic Copper în zi de graţie, un film despre un răsfățat drogat cu un comportament medieval. Lumea din jurul lui Uday, fiul lui Sadam Hussein e violent, iar ţara construită de tatăl său e proprietate privată. Stăpânul şi fii săi iau ce vor, când vor şi dreptate există doar în viziunea lor. Orice act de împotrivire e trădare, iar trădarea se pedepseşte cu tortură şi moarte.
                        Revenind la firul epic, acesta se învârte în jurul lui Latif, fost soldat irakian, ajuns în palatul lui Udaf – acest Scarface asiatic după câteva misiuni pe front. Dornic de distracţie şi mai puţin de treburi politice, Udaf îl obligă de Latif să-i devină dublură pentru că diferenţele fizice dintre ei doi sunt insesizabile (şi cele existente sunt corectate de pricepuţii doctori germani). Neavând nicio cale de scăpare, Latif accept să intre în jocul lui Udaf, aşa că în scurt timp pătrunde într-o lume permisivă în care orice gest e firesc şi orice femeie poate fi a ta ca şi cum ar fi o păpuşă. Drogurile , împuşcăturile, violurile sunt din belşug, dar războiul aduce şi altfel de cadre.
                        Deşi s-a folosit de acelaşi actor pentru cele două personaje, Lee a reuşit să ascundă micile imperfecțiuni tehnice. Povestea nebuniilor de la palat, a lumii din afara acestuia, unde mulţi îi urăsc pe Hussein, dar le este prea frică să acţioneze te convinge cu uşurinţă, dar ceea ce străluceşte cu adevărat e antiteza dintre cele două personaje. Dialogurile, comportamentul, punerea în scenă e senzaţională. E ca şi cum ai urmări un nebun, un schizofrenic luptându-se cu cele două personalităţi ale sale. Una vrea să ucidă, să violeze tot ce prinde, iar alta vrea să fie raţională, să fie un conducător, un soldat capabil să-şi conducă armata, un amant, un soţ, un familist. Confruntările verbale şi fizice sunt antrenate, astfel că filmul e o mică plăcere.
                        Devil s Double 300x199 The Devil’s Double
                        Interpretarea e punctual forte, pentru că Dominic Copper se identifică foarte bine cu personajul. Uşurinţa cu care interpretează un nebun, un grandoman şi apoi calmul cu care interpretează un om bun, un adevărat conducător merită toate aprecierile. Fără el filmul nu ar fi fost la fel, iar ceilalţi actori deşi au roluri mic, îl completează foarte bine.
                        The Devil’s Double nu e un film despre Irak, e un film despre absolutism şi despre nebunia puterii. Minusurile filmului nu sunt multe, poate că povestea merită o abordare un pic mai dramatică, dar publicul a cred că a fost puţin speriat de un poster oficial total nereușit, care sugerează mai mult un film Indian, sau o manea românească cu Guţă în prim plan. Oricum vă sfătuiesc să treceţi peste acest defect şi să urmăriţi un film captivant.

                        Author Name

                        Formular de contact

                        Nume

                        E-mail *

                        Mesaj *

                        Un produs Blogger.