Un film documentar despre regizorul, actorul și politicianul Sergiu Nicolaescu, născut la 13 aprilie 1930 și devenit cunoscut prin filme precum Dacii (1966) sau Mihai Viteazul (1970). Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, dar la vârsta de cinci ani, părinţii părăsesc oraşul şi se stabilesc la Timişoara. A absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti ca inginer mecanic, iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioul cinematografic Alexandru Sahia , specializat pentru filme documentare şi jurnale de actualităţi. A jucat în multe filme, a publicat patru cărți și a regizat un număr impresionant de filme precum: Mihai Viteazul, Ultimul Cartuș, Nemuritorii, Osânda, Revanşa, Nea Mărin miliardar, Duelul, Ringul, Oglinda, Triunghiul Mortii, Orient Express sau Supravieţuitorul.
Sergiu Nicolaescu demonstrează, în anii ’70, o reală voinţă de a-şi însuşi tehnici narative şi de montaj preluate din cinematograful american comercial pe care le aplică filmelor sale de acţiune şi suspans. Este genul pe care îl stăpâneşte cel mai bine; ambiţiile sale, însă, se îndreaptă spre filmul cu pretenţii intelectuale, iar recunoaşterea sa oficială se datorează superproducţiilor istorice.
După revoluţia română din 1989, în care a fost implicat, Sergiu Nicolaescu a susţinut Frontul Salvării Naţionale, fiind ales în repetate rânduri senator pe listele acestei formaţiuni politice, iar apoi al PDSR. La iniţiativa sa, s-a înfiinţat Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, iniţial condusă de el însuși, iar ulterior de Valentin Corneliu Gabrielescu. A scris mai multe cărţi referitoare la revoluţia din 1989. În 2004 a fost numit de Ion Iliescu membru în Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române. Sergiu Nicolaescu a fost ales în Senat mai multe legislaturi.
Etichete:

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.